helgetur.net 
- på tur i natur og kultur på Helgeland 
   Home      001 Baafjellet
 
Tur nr. 1 / 3. jan. 1990:
 
Båfjellet Grane
          - rapport fra en tur
 
 
 
 
Kartlink
 
 
 
  
 
 
nn 
 
Start:
10:20
Framme:
13:30 ca.
Tilbake:
15:00 ca.
Starttemperatur: 
- 15 * 
Vær:
Lettskyet / sol.
 
 
 
 
Rapport fra en tur
 
Femten kuldegrader viste termometeret da jeg den tredje dagen i det nye tiåret bega meg nordover langs E6 med ski på beina. Fra Stormobakken ville jeg følge "Gammelveien" videre over Brattåsen, men den tidligere hovedveien gjennom Svenningdalen var trøblete å finne. Klarte til slutt å oppspore veien, som ikke var annet enn ei glenne i skogen. Fra Steinbrua bar det oppover mot Båfjellet. Skiføret var det lite å si på. Skare med noen få cm laussnø gjorde det enkelt å ta seg fram.
 
Det er ikke mange timene med dagslys på denne tida av året. Likevel var jeg så heldig å få se sola, som stod lavt på himmelen i sør og fargela vinterfjellet i gylne toner. På ca. 600 meters høyde gjorde jeg vendereis, og fulgte min egen skiløype tilbake.
 
Turrapporten er basert på en originaltekst fra 1990.
 
Etterord: I årene 1987 - 1989 hadde jeg så vidt begynt å utforske turmulighetene i nærområdene rundt Svenningdalen - min barndoms dal - både på egen hånd og i lag med andre. Men først fra januar 1990 startet jeg opp med å skrive rapporter fra turene. Denne aktiviteten gjorde jeg til en fast vane for ettertida, noe som har fortsatt uavbrutt i tiår etter tiår og resultert i hundrevis av større og mindre turrapporter. Rapporten fra Båfjellet var den aller første, som her er presentert i en revidert versjon.
 
Turrapporten er basert på en originaltekst fra 1990.