helgetur.net 
- på tur i natur og kultur på Helgeland 
   Home      017 Baafjellet
 
Tur nr. 17 / 12. mai 1990:
 
Båfjellet (Humpen) Grane
          - nye oppdagelser
 
 
 
 
Kartlink
 
 
 
  
 
 
nn 
 
Start:
10:40
Framme:
12:20
Tilbake:
14:30
Starttemperatur: 
+ 9 * 
Vær:
Sol fra klar himmel.
 
 
 
 
Nye oppdagelser
 
Ettersom forrige helgs forsøk på å bestige Humpen måtte avbrytes grunnet skodde, var jeg nå, knapt ei uke seinere, klar til å prøve meg på nytt. Denne gangen skulle i hvert fall ikke været sette en stopper for turen, da sola strålte fra en knallblå maihimmel.
 
Humpen, det sydligste partiet av Båfjellet, er en lett tilgjengelig og ganske karakteristisk topp på østsida av Svenningdalen. Likevel hadde jeg aldri tatt meg til topps på den 658 m høye fjelltoppen før. Turen begynte med å gå over mikroflyplassen til Magnar Stene, før jeg fulgte den gamle ferdselsstien til Båfjelldalen oppover lia. Jeg passerte kraftlinja, og besteg så toppen fra sør. Flott utsikt både ned mot dalen og mot de snødekte fjellene i vest, deriblant Kvitfjellet og Visttindan. 
 
 
 
 
Snøen ligger fremdeles i fjellene, mens våren er kommet langt nede i Svenningdalen.
 
 
 
Jeg fortsatte over toppen på nordsida og satte så kursen nedover mot Svenningdalen igjen. Det var til dels bratt og ulendt nedover og tjukk granskog det meste av veien. Ei gammel gaupefelle el. l. ble passert, før jeg til min store overraskelse kom ned på en grusvei jeg ikke ante eksisterte. Hvor denne begynte eller sluttet visste jeg foreløpig ikke. Jeg tok til å følge veien, som opplagt var skogbrukets verk, sørover, helt til veis ende. Kom ned ved Moen og fulgte til slutt E6 hjemover. 
 
Turrapporten er basert på en originaltekst fra 1990.