helgetur.net 
- på tur i natur og kultur på Helgeland 
   Home      026 Rapfjellet 2
 
Tur nr. 26 / 31. jul. - 1. aug. 1990:
 
Rapfjellet Grane
          Dag 2 - nedenom og hjem
 
 
 
 
Kartlink
 
 
 
  
 
 
nn 
 
Dag 2:
Start:
10:50
Framme: 
13:15
Vær:
Overskyet. Gløtt av sol.
 
 
 
 
Nedenom og hjem
  
Været var fortsatt grått da jeg stod opp, men det regnet heldigvis ikke. Selv om jeg var sulten, orket jeg ikke å spise de tørre og kjedelige knekkebrødene, så jeg skippet rett og slett frokosten. Fiske orket jeg heller ikke, selv om jeg hadde med fiskestang. Sikkert ikke fisk i den lille tjønna, tenkte jeg.
 
Jeg pakket sammen, og var bare innstilt på å komme meg hjem igjen for å få i meg litt skikkelig og velsmakende mat. Vurderte om jeg skulle ta meg ned Hestskardet, men jeg ombestemte meg, og gikk i stedet ned der jeg hadde kommet opp. Under skoggrensen var greiner, busker, kratt og gress vått av regn, og turbuksa ble ganske snart gjennomvåt. Det fikk bare stå sin prøve. Jeg brydde meg ikke. Det eneste som stod i hodet på meg var å komme meg ned fra fjellet og hjem.
 
Min første telttur på egen hånd kan vel kun karakteriseres som en fiasko - en voldsom kontrast til den flotte turen i Børgefjell nasjonalpark i forrige uke. Samtidig var det en nyttig erfaring. Jeg forsikret meg i hvert fall om at jeg aldri mer skulle glemme å ta med meg mat på en overnattingstur.  
 
Turrapporten er basert på en originaltekst fra 1990.