helgetur.net 
- på tur i natur og kultur på Helgeland 
   Home      027 Gaasvatnet 1
 
Tur nr. 27 / 7. - 8. aug. 1990:
 
Gåsvatnet Grane
          - lettere sagt enn gjort
 
 
 
 
Kartlink
 
 
 
  
 
 
nn 
 
Dag 1: Tosenveien - Gåsvatnet
Start:
20:10 
Framme: 
22:40
Vær:
Overskyet. 
 
 
 
 
Lettere sagt enn gjort 
 
Det hadde allerede rukket å bli kveld da Pratheep og jeg stod klare med hver vår velfylte sekk ved utgangspunktet vårt på Tosenveien. Hit hadde vi fått skyss, og målet var å ta oss til nordenden av Gåsvatnet, der vi etter planen skulle slå leir.
 
Til å begynne med fulgte vi stien forbi Gåstjønna, før det etter hvert bar ut i terrenget, som for det meste var av det medgjørlige slaget. Framme ved nordenden av vatnet hadde vi bare å krysse elva som kommer ned fra Gåsvassdalen, før vi kunne slå oss til ro på den flate moen på den andre sida. Dette skulle imidlertid vise seg lettere sagt enn gjort. Elva var adskillig større enn det vi hadde forestilt oss, og vi ble tvunget oppover vassdraget flere hundre meter, før det til slutt lot seg gjøre å foreta en kryssing.
 
Mye kratt langs elvebreddene gjorde det vrient å ta seg fram. At sena på fiskestanga opp til flere ganger hektet seg fast i vegetasjonen gjorde ikke saken bedre. Men til slutt var vi nede ved vatnet igjen, og kunne slå opp teltet så å si helt nede i vannkanten idet mørket begynte å falle på.