helgetur.net 
- på tur i natur og kultur på Helgeland 
   Home      119 Skjoerlaegda 2
 
Tur nr. 119 / 23. - 24. jul. 1995:
 
Skjørlægda Vefsn
          Dag 2 - brød og sirkus
 
 
 
 
Kartlink
 
 
 
  
 
 
nn 
 
Dag 2:
Start:
17:30 
Framme: 
21:10
Vær:
Overskyet. Regn. 
 
 
 
 
Brød og sirkus
 
Været forverret seg utover dagen, og det regnet etter hvert mer eller mindre konstant. I dette været oppholdt vi oss bare i teltet, time etter time. Men det var trangt, klamt og kummerlig, og ikke spesielt trivelig. Ganske rotete var det også, og på toppen av det hele hadde jeg prestert å glemme både lommeprimusen og kjøttdeigen som vi skulle bruke til middagen. Dermed fikk vi hverken varme i teltet eller middag, og måtte ta til takke med brødmat. Utrolig amatørmessig av meg!
 
Til slutt måtte vi bare ut, selv om det høljeregnet. Hverken Merethe eller jeg så noen grunn til å bli værende ved Storvatnet, så vi pakket sakene, demonterte teltet og tok fatt på tilbaketuren nedover mot Eiterådalen. Da vi passerte Litjvasshytta måtte jeg sperre øynene opp. Der lå nemlig posen med kjøttdeig vi skulle bruke i middagen! Jeg hadde altså ikke glemt den igjen hjemme, men lagt den fra meg på turen! Vi måtte flire litt av denne forglemmelsen, før vi tok oss videre ned gjennom Skjørlægda.
 
Elver og bekker hadde flommet opp i løpet av det siste døgnet, og særlig Skjørlægdelva gikk stor og stri. Hadde lyst å vise Merethe den vakre og restaurerte Fjellgården. Dermed tok vi en avstikker dit opp, og skrev oss i hytteboka. Både jeg og Merethe var nokså slitne da vi kom ned til bilen ved Sandvikbakken. Av dyreliv så vi bl.a. et rypepar med unger på turen. Vel hjemme igjen i ti-tida på kvelden ble det endelig gryterett på oss - med kjøttdeig som hadde "overnattet" utenfor Litjvasshytta!
 
 
Turrapporten er basert på en originaltekst fra 1995.