helgetur.net 
- på tur i natur og kultur på Helgeland 
   Home      170 Boergefjellet 4
 
Tur nr. 170 / 9. - 15. aug. 1998:
 
Børgefjellet (Vestre Sipmeken) Røyrvik / Sverige
          Dag 4 - grått og trist
 
 
 
 
Kartlink
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
nn 
 
Dag 4: Vestre Sipmeken
Vær:
Overskyet (lavt skydekke). Vind.
 
 
 
 
Grått og trist
  
Dårlig vær preget den fjerde dagen i Børgefjellet, som for det meste ble tilbrakt i og rundt teltet. Posen med ferdigstekt kjøttdeig som hadde ligget til avkjøling i vannet var hakket sund av måse eller fjelljo i løpet av natta, og jeg måtte dermed bytte pose og forbedre steindekket over den. 
 
Utpå formiddagen fant jeg på at jeg ville ta meg en liten tur oppover Nobrinelva. Nær vestenden stoppet jeg opp ved en oppmurt levegg av flate steinheller. Hvor gammel denne er, er ikke godt å si. Vel 1,5 km oppover langs elva stoppet jeg. Et godt stykke foran meg så jeg tre fjellvandrere ta seg videre inn i store Børgefjell, mens jeg vendte tilbake mot teltleiren.
 
 
 
 
En særegen installasjon av flate steinheller. 
 
 
 
 
 
 Langs Nobrinelva.
 
 
 
 
Utover dagen forverret været seg. Skydekket krøp helt ned mot 800 moh (kun ca 100 m over Sipmeken), noe som medførte at jeg ikke kunne se fjellene rundt meg. Kald - om ikke så sterk - søraust og en regnbyge gjorde ikke saken likere. Jeg begynte rett og slett å kjede meg, og bestemte meg for å ta skjeen i egen hånd, og gjøre morradagen mer interessant enn det dagen i dag hadde vært.