helgetur.net 
- på tur i natur og kultur på Helgeland 
   Home      057 Lille Hjortskardet 1
 
Tur nr. 57 / 14. - 15. jul. 1991:
 
Lille Hjortskardet Grane
          - jevnt og trutt
 
 
 
 
Kartlink
 
 
 
  
 
 
nn 
 
Dag 1:
Start:
17:00 
Framme: 
18:30 ca
Starttemperatur: 
+ 18 * 
Vær:
Overskyet - yr og regn. 
 
 
 
 
Jevnt og trutt
  
Pratheep og jeg startet årets andre fellestur ved gården Øvre Hjortskardmo, et stykke sør i Svenningdalen, der han bor. Mens vi på den forrige turen, i begynnelsen av juni, opplevde at det begynte å snø mens vi overnattet under åpen himmel, var det regn vi hadde å stri med på denne turen. Turen i juni gikk til Store Hjortskardet. I dag, halvannen måned seinere, var det Lille Hjortskardet som stod for tur.
 
Med storsekkene på ryggen la vi i vei sørover langs grusveien på vestsida av dalføret. Etter vel en kilometers gange tok vi av fra veien, og fortsatte oppover en gammel traktorvei på sørsida av Brennåsbekken. Det gikk jevnt og trutt oppover, før vi etter hvert kom opp på et flatt, men myrlendt platå, som vi fulgte sørover mot lille Hjortskardelva. Vi var nå i Sæterskogen, der det en gang i tida var sæterdrift. Dette området var også målet for turen, og vi gikk straks igang med å sette opp teltet.
 
Det var mye knott her, og snart ble lufta fylt med yr. Yret gikk så over i regn, og kvelden ble stort sett tilbrakt inne i teltet med kortspill, tullprat, o.l.