helgetur.net 
- på tur i natur og kultur på Helgeland 
   Home      026 Rapfjellet 1
 
Tur nr. 26 / 31. jul. - 1. aug. 1990:
 
Rapfjellet Grane
          Dag 1 - en dyrekjøpt lærepenge - på telttur alene
 
 
 
 
Kartlink
 
 
 
  
 
 
nn 
 
Dag 1:
Start:
20:10
Framme: 
22:00
Starttemperatur:
+ 17 * 
Vær:
Overskyet. Duskregn.
 
 
 
 
En dyrekjøpt lærepenge - på telttur alene 
 
Kun fire dager hadde gått siden pappa, Magne og jeg kom tilbake fra Børgefjellet - en fantastisk tur, der vårt nyinnkjøpte telt Rondeslottet fikk sin debut. Denne gangen skulle jeg legge ut på telttur mutters alene - for aller første gang! Det nærliggende Rapfjellet var valgt ut som turmål.
 
Sekken veide naturligvis litt da jeg la i vei oppover lia vest for Svenningdalen utpå kveldingen. Planen var å etter hvert smette inn i Hestskardet, et relativt smalt og langstrakt "skår" oppe i flogene av Rapfjellet. Men det ble bare med tanken, da jeg innså at jeg allerede hadde kommet for høyt. I stedet gikk jeg rett opp på fjellet fra nord og tok sikte på tjønn 695. Fjellet begynte å flate ut mer og mer, og til slutt så jeg tjønna foran meg, like oppunder ei bratt fjellside.
 
Det var et litt merkelig sted, syntes jeg, med en noe dyster atmosfære. Kanskje var det den svarte og livløse tjønna, kanskje var det været som var fuktig og grått nå på kvelden eller kan hende var det kråkene som holdt et svare leven oppe i flogene? De dystre kråkeskrikene hørtes i hvert fall godt da jeg drev på og satte opp teltet. Det begynte dessuten så smått å mørkne. Sannsynligvis skyldtes vel denne ubehagelige stemningen bare at jeg var uvant med å overnatte i telt alene, trøstet jeg meg selv med.
 
Vel inne i teltet begynte jeg å ta ut av sekken. Det var da jeg til min store forskrekkelse oppdaget at jeg hadde glemt posen med mat! Det vil si, tørt knekkebrød hadde jeg, men intet pålegg eller annet. Veldig kjedelig, men samtidig en velfortjent lærepenge. Etter den smakløse kveldsmaten tok jeg kveld.