helgetur.net 
- på tur i natur og kultur på Helgeland 
   Home      158 Boergefjellet 3
 
Tur nr. 158 / 10. - 17. aug. 1997:
 
Børgefjellet (Viermavatnet) Hattfjelldal / Grane / Namsskogan / Røyrvik
          Dag 3 - et frodig fjell
 
 
 
 
Kartlink
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
nn 
 
Dag 3: Blyvatnet - Oddvatnet
Start:
14:20
Framme: 
16:30
Vær:
Overskyet. Regnbyger.
 
 
 
 
Et frodig fjell
 
Det var godt å vite at kryssingen av Jengelvassdraget var et tilbakelagt stadium. At det i løpet av natta hadde skyet over igjen brydde jeg meg fint lite om. Dagens etappe ville etter alt å dømme bli en av turens letteste, da jeg kun skulle ta meg over det slake og ikke altfor høye Tunnurfjellet, på vei mot det knøttlille Oddvatnet.    
 
 
 
 
Blyvatnet. 
 
 
 
Etter en sein frokost var det på tide å begi seg videre østover. Jeg fulgte nordsida av Blyvatnet, før ferden gikk over Tunnurfjellet. Fjellet viste seg enda mer lettgått enn det jeg hadde forestilt meg, og i tillegg var fjellet grønt og frodig. Plutselig så jeg Oddvatnet rett nedenfor meg. Jeg fikk et fint overblikk over vatnet, og jeg så meg straks ut en markant tange der jeg ville slå meg til ro. Noen minutter seinere var jeg iferd med å sette opp teltet - på tangens eneste brukbare teltplass.
 
 
 
 
 Oddvatnet.
 
 
 
 
Kom meg innendørs før det begynte å regne, og regnbygene fortsatte utover ettermiddagen. To fjellvandrere passerte vestenden av vatnet, og ute på vatnet svømte ei and med unger. Det klarnet betydelig opp utover kvelden, og toppene i det gåtefulle Store Børgefjell, øst for Viermadalen, kom atter til syne. Også i natt skinte Jupiter over Børgefjellet.